Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Νοιαζόμαστε » Αναδοχή παιδιού μέσω της Actionaid

Αναδοχή παιδιού μέσω της Actionaid

1

Η επιστολή της Nooria

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων του, το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης έχει γίνει ανάδοχος της μικρής Νooria από την κοινότητα Παντζάμπ τού Αφγανιστάν. Η δράση έχει ξεκινήσει ήδη από το 2010, μέσω τού προγράμματος αναδοχής της Αctionaid.

Η μικρή Nooria

Η μικρή Nooria

Η κοινότητα Παντζάμπ, που βρίσκεται στα βουνά τού ανατολικού Αφγανιστάν, με τις 2.500 οικογένειες των Χαζάρα, αγωνίζεται σκληρά να επιβιώσει εκτρέφοντας ζώα και καλλιεργώντας τη γη. Οι μακροχρόνιες ένοπλες συγκρούσεις αλλά και η κρατική αδιαφορία ενέτειναν τα προβλήματα.

Το Αφγανιστάν έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1919. Οι δεκαετίες πολέμων, η ξηρασία και οι βαρείς χειμώνες επιδεινώνουν τις συνθήκες διαβίωσης αφήνοντας τους κατοίκους ευάλωτους στην πείνα, τις ασθένειες και την εσωτερική μετανάστευση.

Η  ActionAid ξεκίνησε να δουλεύει στη χώρα το 2002. Το ελληνικό γραφείο άρχισε να στηρίζει τις δράσεις της ActionAid Αφγανιστάν το 2009 και με το έργο του υποστηρίζει περισσότερους από 25.000 ανθρώπους στο Καλντάρ και στο Παντζάμπ.

Η  ActionAid  συγκεκριμένα :

∗ Στηρίζει πλημμυροπαθείς προσφέροντας τους σπόρους και αντικαθιστά τα ζώα που έχασαν.

∗ Δημιουργεί αντιπλημμυρικά έργα για να μην υπερχειλίζουν οι ποταμοί, συντηρεί πηγάδια και    χλωριώνει το νερό για να γίνει πόσιμο.

∗ Κατασκευάζει δεξαμενές καθαρού νερού και παρέχει συμβουλές για αποδοτικότερη γεωργία και κτηνοτροφία.

∗ Ενδυναμώνει τις γυναίκες μέσα από ειδικά προγράμματα , τις βοηθά να εξασφαλίσουν εισόδημα και τους παρέχει νομική βοήθεια και προστασία.

∗ Ιδρύει ειδικές επιτροπές για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και ιδιαίτερα των κοριτσιών ώστε να πηγαίνουν στο σχολείο.

∗ Υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για πρόληψη κινδύνων και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Μια ζωγραφιά της Nooria

Μια ζωγραφιά της Nooria

Με τη συνδρομή τού Σχολείου μας ,  η Αctionaid  Αφγανιστάν υλοποιεί προγράμματα που στηρίζουν τους κατοίκους της κοινότητας για να μπορέσουν να βελτιώσουν τις τραγικές συνθήκες ζωής τους και να κατοχυρώσουν ουσιαστική και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Κάθε εξάμηνο το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο λαμβάνει ένα προσωπικό μήνυμα από τη Νooria.  Μαζί με το μήνυμα η Αctionaid Αφγανιστάν αποστέλλει ενημερωτικές εκθέσεις για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων που υλοποιούνται στην περιοχή, καθώς επίσης και για τον τρόπο που αξιοποιείται η οικονομική συνεισφορά.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο της Actioaid.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: