Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Μαθήτριες του Σχολείου μας στη «Βουλή των Εφήβων»

Μαθήτριες του Σχολείου μας στη «Βουλή των Εφήβων»

Οι μαθήτριές μας

Οι μαθήτριές μας

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στη «ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ  ΕΦΗΒΩΝ», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο διοργανώνεται από το 1995 σε ετήσια βάση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Από τη Θ΄ Σύνοδο (2004) το πρόγραμμα διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για τα  κοινά, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη αλλά και να μυηθούν στις πρακτικές και τις δυσκολίες της δημοκρατίας.

IMG_6438Η συμμετοχή στα κοινά αποσκοπεί στην πολιτική κοινωνικοποίηση των εφήβων, στη συνειδητή ένταξη τους στις κοινωνικές και πολιτικές λειτουργίες για τη διεύρυνση και εμβάθυνση του δημοκρατικού πολιτεύματος, στη διαμόρφωση ενός πεδίου δημόσιου διαλόγου για τη νεολαία, στην προσφορά προς τους άλλους, στη βίωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης ως τρόπου ζωής και στη δημιουργία πολιτισμού σε όλες τις σφαίρες του δημόσιου και ιδιωτικού βίου.

IMG_6440Κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015 κληρώθηκαν ως «έφηβοι βουλευτές» οι μαθήτριες της Β΄ λυκείου Μαρία Λάππα και Αλεξία Παπαρσένου, οι οποίες πήραν μέρος στις τετραήμερες εργασίες της Κ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, οι βουλ2οποίες πραγματοποιήθηκαν στην  Αθήνα από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Φέτος οι «έφηβοι βουλευτές» διαβουλεύτηκαν (σε ομάδες διαβούλευσης, σε επιτροπή και σε Ολομέλεια) για το θέμα των διακρίσεων στον χώρο του σχολείου. Επίσης, απηύθυναν επίκαιρες ερωτήσεις για θέματα παιδείας στην υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, κ. Ευφροσύνη-Αγγελική Κιάου.

Τέλος, κατά τη συνεδρίαση σε Ολομέλεια οι «έφηβοι βουλευτές» είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.βουλ4

Το τετραήμερο των εργασιών της Συνόδου πλαισιώθηκε από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις: οι «έφηβοι βουλευτές» επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, παρακολούθησαν παράσταση του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και μουσική εκδήλωση από σύνολα των μουσικών σχολείων Παλλήνης και Αλίμου στο Αττικό Θέατρο.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: