Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » «Οι διακρίσεις στο σχολείο» στα έδρανα της Βουλής των Εφήβων, της μαθήτριας της Γ’ τάξης Αλεξίας Παπαρσένου

«Οι διακρίσεις στο σχολείο» στα έδρανα της Βουλής των Εφήβων, της μαθήτριας της Γ’ τάξης Αλεξίας Παπαρσένου

IMG_6438Η συμμετοχή μου ως Έφηβου Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής και ως εκπροσώπου του Α’ Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης στην Κ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, 6-9 Σεπτεμβρίου 2015, αποτέλεσε για μένα μια πολυδιάστατη εμπειρία.
Εμπειρία ενδιαφέρουσα για τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενός θεσμού καθοριστικού για την λειτουργία της Δημοκρατίας.
Εμπειρία καθοριστική καθώς η φετινή Σύνοδος ήταν αφιερωμένη στο θέμα των διακρίσεων στον χώρο του σχολείου, ενός θέματος που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και στην χώρα μας .
Εμπειρία σημαντική, μια πρόκληση γνώσης, άμιλλας και συνεργασίας, ένα έναυσμα για ευαισθητοποίηση, προβληματισμό, μαχητικό διάλογο, ανταλλαγή απόψεων, αναμέτρηση επιχειρημάτων με έμπνευση και αυθορμητισμό.
Εμπειρία ουσιαστική με την συμμετοχή στην διατύπωση προτάσεων για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα και να σβηστούν οριστικά οι διακρίσεις από τον σχολικό πίνακα.
Εμπειρία πολύτιμη μέσα από την γνωριμία με παιδιά από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τα ελληνικά σχολεία σε όλο τον κόσμο .
Εμπειρία μοναδική γιατί μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης, τις Ομάδες Διαβούλευσης, την Επιτροπή Νομοθετικού Έργου, την Αιτιολογική Έκθεση, την εισήγηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της νομοθετικής πρότασης για την «Πρόληψη και αντιμετώπιση των διακρίσεων στο χώρο του σχολείου» δόθηκε η δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μας, η φωνή των εφήβων.
Εμπειρία ζωής γιατί, όπως έχει λεχθεί, «Η Βουλή των Εφήβων είναι άσκηση Δημοκρατίας».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: