Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Πεζοπορία στην Πάρνηθα για τους μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας

Πεζοπορία στην Πάρνηθα για τους μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας

cms46Οι μαθητές της Α’ Λυκείου του σχολείου μας που έχουν επιλέξει το μάθημα «Διαχείριση φυσικών πόρων» και ομάδα καθηγητών θα πραγματοποιήσουν πεζοπορία στην Πάρνηθα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  ΜΟΛΑ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΥΡΓΟΣ ΛΟΙΜΙΚΟΥ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ:  ΠΕΡΙΠΟΥ  2+2 ΩΡΕΣ.

Στην εξόρμηση αυτή οι μαθητές θα έλθουν σε επαφή με το δασικό οικοσύστημα της Πάρνηθας (χλωρίδα–πανίδα) και θα αναγνωρίσουν τους φυσικούς πόρους του οικοσυστήματος.

Συνάντηση στην κλειστή μπάρα της Μόλας στις 9.00. Από εκεί ήπια πορεία μέσα σε θαυμάσιο ελατόδασος αρχικά και λιβάδια αργότερα, μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Κατόπιν επίσκεψη στον αρχαίο πύργο. (Παραλληλόγραμμος πύργος 8,85Χ6,10μ. και ύψους 3,5μ. του 4ου π.Χ. αιώνα, κτισμένος στην χαμηλή κορυφή Πύρεζα. Φύλασσε την δίοδο που οδηγούσε από την περιοχή του Άρματος προς την Σφενδάλη και τον Αυλώνα. Η χρήση του πιθανόν ήταν για εποπτικούς σκοπούς και για μετάδοση φωτεινών σημάτων – φρυκτωρία). Η σημερινή κατάσταση του πύργου είναι άριστη. Διακρίνεται η άριστη τραπεζοειδής ισοδομική αρμολόγηση με ελάχιστες φθορές.)

Απαραίτητα:  Αθλητικά παπούτσια, νερό, φαγητό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, αδιάβροχο.

Οδηγίες πρόσβασης: Ξεκινώντας απ’ τη βάση του τελεφερίκ, ο δρόμος μετά από 11,5 περίπου χιλιόμετρα διακλαδίζεται και ο δεξιός κλάδος πάει στο Mont Parnes.  Παίρνουμε τον αριστερό κλάδο και μετά  4  περίπου χιλιόμετρα στρίβουμε δεξιά προς Μόλα (Υπάρχει ταμπέλα.) Περνάμε μια ανοιχτή μπάρα  και 2,5 περίπου χιλιόμετρα μετά, φτάνουμε σε μια κλειστή μπάρα. Εδώ είναι το σημείο συνάντησης . Από εδώ θα παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους μετά το τέλος της πεζοπορίας περίπου στις 13.30.

Παρατήρηση:  Λίγο πριν το σημείο συνάντησης  ο δρόμος που ακολουθούμε περνάει δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου, με χώρο αναψυχής, τρεχούμενο νερό κλπ. Εδώ είναι ένα καλό σημείο  να παρκάρει  κανείς –αν θέλει να περιμένει- γιατί  το σημείο συνάντησης (κλειστή μπάρα), δεν προσφέρεται.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: