Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » 9oς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ και ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

9oς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ και ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

afisa_alote_9Αγαπητοί μας μαθητές,

Η Εποπτεία των Σχολείων της Φ.Ε. και η Συντονιστική Επιτροπή των Αγώνων Λόγου και Τέχνης, εκτιμώντας την παιδευτική αξία του μαθήματος της Λογοτεχνίας και επιθυμώντας να ενθαρρύνουν τους μαθητές να εκφραστούν λογοτεχνικά, να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους και να τις δημοσιοποιήσουν, προκηρύσσουν τον  9o ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ και ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ και σας καλούν να ανταποκριθείτε στην… πρό(σ)κληση.

Όροι συμμετοχής-υποβολής έργων

Φέτος για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό Διηγήματος ορίζεται το θέμα: «Ταξιδεύοντας». Η έκταση των διηγημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 1.600 λέξεις.

Τα ποιήματα μπορεί να είναι έμμετρα ή γραμμένα σε ελεύθερο στίχο και η έκτασή τους δεν πρέπει να ξεπερνά τους 40 στίχους.

Όλα τα κείμενα θα παραδοθούν σε τρία αντίγραφα γραμμένα σε υπολογιστή, τυπωμένα σε σελίδες Α4 μονής όψης και σε δύο ψηφιακούς δίσκους (CDs),  μέσα σε κλειστό φάκελο μεγέθους Α4.

Υποβολή έργων

Τα έργα θα παραδοθούν στο διάστημα από 1η έως 18 Δεκεμβρίου 2015. Σε κάθε σχολικό συγκρότημα θα βρείτε δύο κάλπες. μία για το Γυμνάσιο και μία για το Λύκειο. Τα έργα θα υποβληθούν μέσα σε κλειστό φάκελο, στον οποίο θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία: «Για τον Διαγωνισμό … (π.χ. Ποίησης), Βαθμίδα (Γυμνάσιο/Λύκειο), Τάξη (χωρίς να αναφέρεται το τμήμα), Ψευδώνυμο». Τα ίδια ακριβώς στοιχεία θα πρέπει να αναγράφονται και στο τέλος κάθε έργου και στην επιφάνεια των CDs, χωρίς καμιά απολύτως άλλη ένδειξη. Ο κάθε μαθητής θα πρέπει ακόμα σε έναν δεύτερο μικρό φάκελο, καλά κλεισμένο (τον οποίο θα εσωκλείσει στον μεγάλο), να παραδώσει σημείωμα γραμμένο σε υπολογιστή με τα εξής στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, Τάξη-τμήμα, Σχολείο, Τηλέφωνο επικοινωνίας, Ηλεκτρονική διεύθυνση (email), Ψευδώνυμο, Τίτλος έργου (όπου υπάρχει).

Μέλη Συντονιστικής Επιτροπής (αλφαβητικά):

Γ. Βογιατζής, Κ. Γεωργίου,  Κ.  Γιαννακοπούλου, Μ. Δουζίνα,   Κ. Διαμαντοπούλου,   Μ. Καλαμαρά, Λ. Κατσικαρίδης, Σ. Κλειδή, Σ.  Κοντονίκα, Π. Μαυρόγιαννης, Μ. Μπενέκου, Μ. Μπουζινέλου, Α. Σγουρού, Στ. Σκαρπέλος, Ευτ. Σταματέλλου, Ε. Ταμπακάκη, Σπ. Φάρου, Μ. Φαφαλιού.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: