Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Εκπαιδευτική εξόρμηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Εκπαιδευτική εξόρμηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές του Ιατρικού τμήματος Γ4, του Α΄ Λυκείου  Εκάλης , επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Στη Βιβλιοθήκη των Εργαστηρίων Μικροβιολογίας ενημερώθηκαν από τους καθηγητές Κλινικής Μικροβιολογίας- Βιοπαθολογίας  κ. Γεωργία Βρυώνη και κ. Ιωσήφ Παπαπαρασκευά, για τα σύγχρονα δεδομένα σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το επάγγελμα του ιατρού στην Ευρώπη σήμερα.

Στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας ενημερώθηκαν για τους κλασικούς τρόπους διάγνωσης και ταυτοποίησης των λοιμωδών νοσημάτων και μελέτησαν μικροβιακές καλλιέργειες και μικροσκοπικά παρασκευάσματα. Στο Εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας ενημερώθηκαν για τις αυτοματοποιημένες μεθόδους διάγνωσης με σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής κ. Νίκος Καβαντζάς υποδέχθηκε τους μαθητές στο Α’ Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Λαϊκού Νοσοκομείου, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Είχαν την τύχη να επισκεφθούν το Μουσείο Παθολογικής Ανατομίας, το οποίο διαθέτει 2500 παρασκευάσματα και βρίσκεται σε συνεργασία με αντίστοιχα των Πανεπιστημίων της Βιέννης και του Βερολίνου.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ανατομίας κ. Γεώργιος Τρουπής συνόδευσε τους μαθητές στο Αμφιθέατρο Γεωργίου Σκλαβούνου, όπου διδάσκεται το μάθημα της  Ανατομίας από το 1936 και τέλος, στα εργαστήρια Ανατομίας.

«Η επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή ήταν μια εμπειρία πολύτιμη και απαραίτητη για όλους εμάς τους τελειόφοιτους που σκεφτόμαστε σοβαρά να συνεχίσουμε τις σπουδές μας εκεί. Μέσα από την επίσκεψή μας, μπορέσαμε να βιώσουμε ένα μέρος του προγράμματος λειτουργίας του Πανεπιστημίου και επομένως η ιδέα να φοιτήσουμε εκεί έπαψε να παραμένει στη σφαίρα της θεωρίας. Ήταν μία δοκιμασία, που έδωσε στον καθένα μας την ευκαιρία να βεβαιωθεί, ότι έχει επιλέξει ένα μελλοντικό επάγγελμα που τον ενδιαφέρει πραγματικά.»

Αθανασία Δάρα, μαθήτρια του Γ4

«Η επίσκεψη στην Ιατρική Σχολή ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για όλους μας. Ενημερωθήκαμε για το πρόγραμμα σπουδών, επισκεφτήκαμε τα εργαστήρια Μικροβιολογίας και προσωπικά αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η επίσκεψη μας στο Ανατομείο του Πανεπιστημίου. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι ήταν από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη εξόρμηση που έχει διοργανωθεί.»

Νικόλ Παπαγεωργίου, μαθήτρια του Γ4

Η εκπαιδευτική επίσκεψη οργανώθηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κ. Μ. Λαγωνίκα. Συνόδευσαν οι βιολόγοι κ. Μ. Λαγωνίκα και κ. Μ. Σαρρής.


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Georgia Vrioni λέει:

    Ευχόμαστε να μας ξανάρθετε του χρόνου! Μπράβο στους Καθηγητές σας που το σκέφτηκαν!! και… ευχόμαστε να έχουμε τα παιδιά σας ως φοιτητές!!!
    Καλές γιορτές

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: