Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Ημέρα Σταδιοδρομίας στα Αρσάκεια Τοσίτσεια Λύκεια

Ημέρα Σταδιοδρομίας στα Αρσάκεια Τοσίτσεια Λύκεια

Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία η “Ημέρα Σταδιοδρομίας” στα Αρσάκεια Τοσίτσεια Λύκεια Εκάλης. Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές της Β΄ τάξης των δύο Λυκείων παρακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις που αφορούσαν τις εκπαιδευτικές διεξόδους των προσανατολισμών της επιλογής τους, τις σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά και τις προοπτικές των διαφόρων επαγγελματικών κλάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι ομιλητές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και προβεβλημένοι επιστήμονες από όλους τους γνωστικούς κλάδους, καθώς επίσης και διακεκριμένοι απόφοιτοι του σχολείου μας, φοιτητές ή απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας, ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές σπουδές. Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους θέματα που αφορούν στους κύκλους μαθημάτων, στις κατευθύνσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις εναλλακτικές εκπαιδευτικές επιλογές και στις προοπτικές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη σύγχρονη αγορά εργασίας.
Η διοργάνωση της ημερίδας πραγματοποιήθηκε από τις καθηγήτριες – Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Ιωάννα Κούρτη και κ. Αικατερίνη Ζαχαροπούλου, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Α΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου κ. Ιωάννη Βακαλόπουλο και τη Διευθύντρια του Β΄ Τοσίτσείου Αρσακείου Λυκείου κ. Ευγενία Κυριαζοπούλου.

Για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα της Ημέρας Σταδιοδρομίας πατήστε εδώ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: