Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ » 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής

1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής

image001Συνεχίστηκαν και εφέτος οι επιτυχίες των μαθητών των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς των μαθημάτων τού κλάδου των Φυσικών Επιστημών. Συγκεκριμένα οι μαθητές των Αρσακείων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έλαβαν μέρος στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας με σημαντικές επιτυχίες.
Τη μεγαλύτερη όμως διάκριση πέτυχε ο τελειόφοιτος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Μάριος Μερτζανίδης ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» (9 Απριλίου 2016), έχοντας καταλάβει την 6η θέση στην α΄ φάση τού διαγωνισμού (7 Μαΐου 2016). Έτσι είναι ο πρώτος από την πεντάδα των διακριθέντων μαθητών τής Γ΄ λυκείου που θα συγκροτήσουν την εθνική αποστολή η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής. Η Ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη από 11 έως 17 Ιουλίου 2016.
image002Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες, όπως τής Φυσικής (International Physics Olympiads–IPhO), διοργανώνονται από διεθνείς επιτροπές και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα, όπου και συμμετέχουν κατά μέσο όρο 85 χώρες με πέντε διαγωνιζόμενους μαθητές από κάθε χώρα. Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες αποτελούν για τη χώρα μας την κατάληξη των αντίστοιχων Πανελλήνιων Διαγωνισμών για τους μαθητές τής Γ΄ λυκείου. Κάθε χρόνο διοργανώνονται με την επιστημονική και την εκπαιδευτική ευθύνη Εργαστηρίων και πανεπιστημιακών Τμημάτων, υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας. Η προετοιμασία τής ομάδας για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής γίνεται από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών τού ΠΤΔΕ τού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: