Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ » Βουλή των Εφήβων (2016 & 2017)

Βουλή των Εφήβων (2016 & 2017)

ροζακηΚατά το σχολικό έτος 2015 – 2016 κληρώθηκε  ως «έφηβος βουλευτής» η μαθήτρια της  Β΄ λυκείου Χριστίνα Ροζάκη, η οποία πήρε μέρος στις τετραήμερες εργασίες της  ΚΑ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην  Αθήνα από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου 2016.

  • Οι «έφηβοι βουλευτές»  συμμετείχαν σε μια ανοικτή διαβούλευση ενόψει της κατάρτισης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που εκπονεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Παιδιού. Οι προτάσεις τους θα ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης ως μέρος της γενικότερης διαβούλευσης που θα ακολουθήσει. Στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, υλοποιήθηκε κατά κάποιο τρόπο το άρθρο 12 της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, σύμφωνα με το οποίο το παιδί αναγνωρίζεται ως πρόσωπο και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει τα μέσα που θα του δώσουν τη δυνατότητα να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων σε θέματα που το αφορούν.
  • Πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν ειδικά γι’ αυτούς με αντικείμενο το θέμα των συζητήσεών τους και οι οποίες παρουσιάστηκαν στον Εθνικό Κήπο και σε χώρους του κτιρίου της Βουλής.
  • Πήραν μια γεύση κοινοβουλευτικών διαδικασιών και βίωσαν την εμπειρία των χώρων όπου εκτυλίσσονται οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
  • Στην Ολομέλεια, την τελευταία ημέρα των εργασιών τους, ενώπιον του Προέδρου της Βουλής, του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Δικαιοσύνης, βουλευτών και πολιτικών αρχηγών, κατέθεσαν συνοπτικά το σύνολο των προτάσεων που είχαν καταγράψει κατά τη διάρκεια των εργασιών που προηγήθηκαν.

Βουλή των Εφήβων 2017

ερμιονηΚατά το σχολικό έτος 2016 – 2017  κληρώθηκε  ως «αναπληρωματική έφηβος βουλευτής» της ΚΒ’ Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων»  η μαθήτρια της  Β΄ λυκείου Ερμιόνη Στεφανάκη.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: