Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Το μουσείο του Έρωτα (8 & 9 Ιουλίου 2017, 8.30 μ.μ., Θέατρο του Νέου Κόσμου)

Το μουσείο του Έρωτα (8 & 9 Ιουλίου 2017, 8.30 μ.μ., Θέατρο του Νέου Κόσμου)

Τον Ιανουάριο του 2017, στα Αρσάκεια Τοσίτσεια Λύκεια της Εκάλης, δημιουργήθηκε μια θεατρική ομάδα αποφοίτων των δύο Λυκείων. Τα Αρσάκεια Σχολεία έχουν ως προτεραιότητα τη δημιουργία καλλιτεχνικών ομάδων που προσφέρουν διεξόδους έκφρασης στους μαθητές τους τόσο κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους όσο και μετά από αυτήν. Ειδικά οι απόφοιτοι αποτελούν δυναμικό κομμάτι μας και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μας, τόσο με τις ακαδημαϊκές τους επιτυχίες, όσο και με την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα.
Πιο συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα στην πρώτη χρονιά δραστηριοποίησης της έχει δεκατρία μέλη τα οποία συμμετέχουν ως ηθοποιοί και αρκετά ακόμα τα οποία συμβάλλουν σε άλλους τομείς όπως μουσική, σκηνικά, οργάνωση παραγωγής κ.α.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Ο θεός Έρωτας υποδέχεται τους θεατές στα εγκαίνια του πρώτου του μουσείου. Tο ιδιότυπο αυτό μουσείο, φιλοξενεί στις αίθουσες του, ιστορίες της παγκόσμιας και ελληνικής δραματουργίας οι οποίες μας αποκαλύπτουν κάθε μία από τις εκφάνσεις του θεού.
Ο θεός συστήνεται ως Άγγελος, διάβολος, εξουσιαστής, επαίτης και τιμωρός. Μοιράζεται τα μυστικά του και τους φόβους του. Τα βέλη του μπορούν να διαπεράσουν την πανοπλία της λογικής;
Στην ομάδα συμμετέχουν οι απόφοιτοι: Αθηνά Αυγητίδου, Χριστιάνα Βερδελή, Μαριαλένα Κόμη, Ηλέκτρα Κουργιαντάκη, Αλέξανδρος Κουκούτσης, Βασιλική Παναγοπούλου, Μαρία Παπαγρηγορίου, Άγγελος Πιπεργιάς, Γιάννης Σκορδάς, Νατάσα Σκουφή, Ευγενία Τζαβάρα, Γιάννης Τσίγγος, Τζωρτζίνα Χαροκοπάκη.
Πιάνο θα παίξει ο Κωνσταντίνος Βουρλής.
Την δραματουργική επεξεργασία των κειμένων και την σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Μάρκος Σαρρής.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: