Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΔΡΑΣΕΙΣ » ActionAid: Οι μαθητές έχουν τη δύναμη στα χέρια τους!

ActionAid: Οι μαθητές έχουν τη δύναμη στα χέρια τους!

Το  σχολείο  μας,  ανταποκρινόμενο  στο  κάλεσμα  του  Υπουργείου  Παιδείας,  συμμετείχε  στο  πρόγραμμα  της  ActionAid   « Έχεις τη δύναμη στα χέρια σου»,  τον  Δεκέμβριο  του  2016.

Picture1Σκοπός  του  προγράμματος  ήταν  η  δημιουργία  ενός  σχολείου  στο χωριό   Galagala  της  Ουγκάντα,  που  αποτελεί  μία  από  τις  πιο  φτωχές  και  απομακρυσμένες  κοινότητες  στον  κόσμο. Στόχος  του  προγράμματος  ήταν  η  ευαισθητοποίηση  των  μαθητών  γύρω  από  τα  ανθρώπινα δικαιώματα  και  η  καλλιέργεια  αισθημάτων  ενσυναίσθησης  και  αλληλεγγύης,  βασικά  γνωρίσματα  του  Ενεργού  Παγκόσμιου  Πολίτη.

Η  ActionAid  για  το  σκοπό  αυτό  προσέφερε  αναμνηστικά  βραχιολάκια  έναντι  μικρού  χρηματικού  ποσού (αξίας 2€)  τα  οποία  προμηθεύτηκαν  πολλοί  μαθητές  μας  και   ένιωσαν  έτσι   τη  χαρά  της δημιουργίας,  της  προσφοράς  και  της  συμμετοχής,  σε  έναν  κοινό  σκοπό,  καθώς  βοήθησαν  στην ανέγερση  2  σχολικών  αιθουσών  στην ανωτέρω  κοινότητα της Ουγκάντα .

Τον Ιούνιο του 2016, 42 Ανάδοχοι Παιδιού και εθελοντές ταξίδεψαν στην Ουγκάντα με σκοπό να χτίσουν 2 αίθουσες στο δημοτικό σχολείο του χωριού Γκαλαγκάλα. Οι τάξεις ολοκληρώθηκαν αλλά κάποια παιδιά εξακολουθούσαν να κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα. Το σχολείο χρειαζόταν ακόμα δύο αίθουσες για να ολοκληρωθεί και να μπορούν όλα τα παιδιά να τελειώνουν το δημοτικό.

Το χωριό Γκαλαγκάλα βρίσκεται σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Αφρικής, στη Βόρεια Ουγκάντα, όπου για 20 χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ισοπέδωσε κάθε υποδομή, από δρόμους μέχρι σχολεία και κλινικές. Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέληξαν σε καταυλισμούς για να γλυτώσουν.

Η ActionAid θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τις δύο τάξεις, ώστε να χωράνε όλα τα παιδιά. Για αυτό το λόγο δημιούργησε την μοναδική καμπάνια που ένωσε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα και την Κύπρο με έναν κοινό στόχο: 2 νέες τάξεις για το σχολείο στο Γκαλαγκάλα!

Με την υποστήριξη πάνω από 7.000 μαθητών από την Ελλάδα  και  την Κύπρο,  η ActionAid κατάφερε  να συγκεντρώσει  τα χρήματα για να χτιστούν οι 2 σχολικές αίθουσες στο χωριό Γκαλαγκάλα!

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε  8-16/7 και η ActionAid  παρέδωσε  στα παιδιά του Γκαλαγκάλα τα συγκινητικά μηνύματα των παιδιών που συμμετείχαν στην καμπάνια «Η δύναμη είναι στο χέρι σου».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: