Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΔΡΑΣΕΙΣ » Επίσκεψη μαθητών μας στη Μάνδρα Αττικής

Επίσκεψη μαθητών μας στη Μάνδρα Αττικής

Περιμένοντας τις διακοπές των Χριστουγέννων, μέσα στη θαλπωρή του σχολείου και της οικογένειας, οι μαθητές μας σκέφθηκαν πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα για τους συμμαθητές τους στη Μάνδρα Αττικής, που δοκιμάζονται τόσο σκληρά μετά την καταστροφή από την πρόσφατη πλημμύρα. Η πρωτοβουλία του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας να συγκεντρώσουν ρούχα και σχολικά είδη για τους μαθητές της Μάνδρας είχε πρωτοφανή επιτυχία .
Την Πέμπτη 21-12-2017 οι μαθητές της Β΄ τάξης του Σχολείου μας, οι οποίοι υλοποιούν το project του Εθελοντισμού, επισκέφθηκαν το Λύκειο Μάνδρας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κ. Αλέκο Ζησόπουλο, υπεύθυνο του project, και κ. Μάρκο Σαρρή. Οι μαθητές μας μετέφεραν όλα τα δέματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από τη μαθητική μας κοινότητα. Η Μαρκέλλα Κοτρόζου, μέλος της ομάδας, έγραψε: «Mας συνόδευσαν σε μια αίθουσα όπου εκεί τραγουδήσαμε όλοι μαζί, ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος και στολίσαμε μαζί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Νιώσαμε πολύ μεγάλη χαρά που καταφέραμε να τους κάνουμε να ξεχαστούν και να περάσουν καλά έστω και για αυτές τις λίγες ώρες. Γιατί δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς ευτυχισμένος, όταν ξέρει ότι άλλοι δυστυχούν. Ούτε πρέπει κανείς να αδρανεί, ενώ μπορεί να συνδράμει όποιον έχει ανάγκη. Με μια μικρή ψηφίδα προσφοράς, ελπίζουμε ότι φτιάξαμε ένα ωραίο ψηφιδωτό αγάπης και συμπαράστασης για τους φίλους μας από τη Μάνδρα».
Αξίζουν θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους για την εγκάρδια εκδήλωση της ευαισθησίας τους, αλλά και στους μαθητές μας της ομάδας του εθελοντισμού, γιατί κατόρθωσαν να συγκινήσουν τους συμμαθητές τους οι οποίοι, είναι φυσικό να αισθάνονται αμήχανα απέναντι σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης αγνώστων συνομηλίκων τους. Η εμπειρία των μαθητών μας από τη συνάντηση αυτή, όπως είπαν οι ίδιοι, ήταν μοναδική.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: