Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ » Το Σχολείο μας στην ΙΑ’ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου

Το Σχολείο μας στην ΙΑ’ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου

Τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων συμμετείχαν στην  ΙΑ΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου 2018 στα  Αρσάκεια Σχολεία του Ψυχικού και στη «Στοά του Βιβλίου». Μαθητές μας από τα 14 Σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) τής Φ.Ε. έλαβαν μέρος στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων και στα ατομικά αγωνίσματα του Προτρεπτικού Λόγου, του Αυθόρμητου Λόγου και τής Νοηματικής Ανάγνωσης.
Καθηγητές των Σχολείων τής Φ.Ε., διαφορετικών ειδικοτήτων, συμμετείχαν ως κριτές των αγώνων, όπως και  πολλοί απόφοιτοι των Σχολείων μας.

Το Σχολείο μας είχε για μια ακόμη χρονιά δυναμική παρουσία και συγκεκριμένα:

Στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου Λυκείων συμμετείχαν οι μαθητές Άγγελος Τσιτσιριδάκης και Χρήστος Τσιτσιριδάκης (2η θέση στην τελική κατάταξη).

Στο αγώνισμα της Νοηματικής Ανάγνωσης Λυκείων συμμετείχαν οι μαθητές Σοφία Γκλαβά (4η θέση στην τελική κατάταξη) και Νάσος Καράς.

Στο αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου πήραν μέρος οι μαθήτριες Ελπίδα Πράπα (4η θέση στην τελική κατάταξη) και Θεοδώρα Μιχαλολιάκου.

Στο αγώνισμα των Διττών λόγων συμμετείχαν και διακρίθηκαν οι μαθητές Χριστίνα Ζαμπετάκη (2η θέση στον Τελικό με την ομάδα του Λόγου), Εβιρόη Μανωλοπούλου (1η καλύτερη ομιλήτρια Λυκείων, πρόκριση στους Ημιτελικούς και 1ο βραβείο Συνεργασίας και Ομαδικότητας), Λυδία Κιάτου, Χριστίνα Ψαρρά και Ανδρέας Γεωργαντής.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί γύροι όλων των αγωνισμάτων στη «Στοά του Βιβλίου» παρουσία όλων των μαθητών που συμμετείχαν στους Αγώνες Λόγου των Σχολείων της Φ.Ε. παρουσία επισήμων και πολυπληθούς κοινού.
Ακολούθησε η τελετή λήξης-βράβευσης, κατά την οποία τα βραβεία επέδωσαν στους διακριθέντες μαθητές ο Πρόεδρος τής Φ.Ε. καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης, οι σύμβουλοι κ. Σ. Γκλαβάς και Δ. Κορρές και η Επόπτρια των Σχολείων κ. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο εδώ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: