Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Βιωματικό εργαστήριο προβολής της UNICEF

Βιωματικό εργαστήριο προβολής της UNICEF

Με αφορμή το βιωματικό εργαστήριο προβολής κοινωνικών φορέων το οποίο διοργανώνεται από το Α΄ Λύκειο Εκάλης στο πλαίσιο του 6ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου, την Πέμπτη 29-03-18 έγινε παρουσίαση του έργου της UNICEF στους μαθητές της Β΄ τάξης του Σχολείου μας.

Η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση. Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα εργάζεται για να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και για να   υποστηρίξει ουσιαστικά τα προγράμματα βοήθειας της UNICEF. Τα Αρσάκεια Σχολεία έχουν σταθερή συνεργασία με τη UNICEF και στηρίζουν υλικά και ηθικά το έργο της.

Το έργο της UNICEF στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά των πολιτών και στα έσοδα από εκστρατείες προς το κοινό που συμβάλλει με δωρεές στα διάφορα προγράμματα και τις πωλήσεις των γνωστών σε όλους μας προϊόντων της UNICEF. Δραστηριοποιείται σε τέσσερις βασικούς τομείς:  Συνηγορία και Εκπαίδευση για τα Δικαιώματα του Παιδιού – Ενημέρωση των πολιτών – Συλλογή Πόρων – Πωλήσεις προϊόντων.

Το έργο της οργάνωσης παρουσίασε στους μαθητές η Προϊσταμένη Συνηγορίας και Ενημέρωσης UNICEF Ελλάδος κ. Ράνια Μακρή, ως εκπρόσωπος της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF. Η κ. Μακρή,  με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό,  έδωσε μέσα σε λίγη ώρα το περίγραμμα των δράσεων της οργάνωσης και ο προσωπικός της τόνος από την πολυετή εμπειρία της στις δράσεις της UNICEF προκάλεσε συγκίνηση. Στο τέλος της παρουσίασης, μαζί με την συνεργάτιδά της κ. Νίκου συνεργάστηκαν με την ομάδα των μαθητριών οι οποίες θα παρουσιάσουν τη UNICEF στο βιωματικό εργαστήριο.

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: