Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα «ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ»

Θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα «ΘΕΑΤΡΟΝΙΟ»

Την Τρίτη 13-02-2018 οι μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας παρακολούθησαν την παράσταση «Θέμα Χημείας». Το έργο ενθουσίασε τους μαθητές, συνδυάζοντας τη μάθηση με τη ψυχαγωγία.

Συνδέονται οι φυσικές επιστήμες με το θέατρο; Μπορεί ένα παιδί να γίνει χημικός αλλά και αθλητής; Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας, των φίλων στη διαμόρφωση της απόφασης; Ο έφηβος Φίλιππος έχει ταλέντο στο μπάσκετ. Θέλει να υπογράψει συμβόλαιο με μία ομάδα και να γίνει μεγάλος αθλητής. Ο πατέρας του όμως, ιδιοκτήτης βιομηχανίας χημικών, έχει άλλα σχέδια…

H ιστορία του έφηβου Φίλιππου εναλλάσσεται με βιωματικές και πειραματικές δραστηριότητες. Οι μαθητές μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς της καθημερινής ζωής αναγνωρίζουν τα είδη των χημικών αντιδράσεων.

Η ομάδα Θεατρόνιο απαρτίζεται από παιδαγωγούς και επαγγελματίες ηθοποιούς, με εμπνευστή τον χημικό-ηθοποιό, Δρ. Γιάννη Γουλέ.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 160 σχολεία. Στόχος της είναι οι φυσικές επιστήμες να γίνουν προσιτές σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων ή μαθησιακών δυσκολιών.

Το κείμενο έχει γράψει ο  Δρ. Γιάννης Γουλές, η σκηνοθεσία ανήκει στην Ελένη Ζαχοπούλου και η παιδαγωγική επιμέλεια στη Ναταλία Λύτρα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Γουλές, Παναγιώτης Λέκκας, Θεοδώρα Ντούσκα και Νεφέλη Τουλιάτου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: