Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Παρουσίαση του έργου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στους μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας

Παρουσίαση του έργου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στους μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας

Τη Δευτέρα, 26-03-2018, έγινε στο Σχολείο μας παρουσίαση του έργου του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στους μαθητές της Α΄ τάξης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης από το Σχολείο μας  βιωματικού εργαστηρίου προβολής κοινωνικών φορέων στο 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο.

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Aποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Η παρουσίαση έγινε από τον καθηγητή κ. Στέλιο Γραφάκο, Επιστημονικό Διευθυντή  της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ  ΕΛΠΙΔΑΣ». Ο κ. Γραφάκος είναι παιδίατρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας του ΕΚΠΑ και  τ. Διευθυντής Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν.Π. «Η Αγία Σοφία».

   Η παρουσίαση του καθηγητού ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και προκάλεσε την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας. Πρέπει να σημειωθεί ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» επισκέφθηκε το Σχολείο μας και στη διάρκεια του 2ου Αρσακείου Δρόμου, τον Οκτώβριο του 2017, όπου ομάδα εθελοντών μαθητών του Β΄ Γυμνασίου Εκάλης πλαισίωσε το περίπτερο του Συλλόγου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: