Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΔΡΑΣΕΙΣ » Ώρα της Γης

Ώρα της Γης

Δώδεκα (12) χρόνια από τότε που κάποιος Αυστραλός πολίτης έκλεισε τον πρώτο διακόπτη, η Ώρα της Γης, τα 60 λεπτά που αφιερώνουμε στον πλανήτη, εμπνέει χιλιάδες πολίτες, κοινωνίες, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε περισσότερες από 180 χώρες και περιοχές σε μια μικρή, αλλά σημαντική κίνηση στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η Ώρα της Γης όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία δράση που διαρκεί μία ώρα. Είναι ένα κίνημα που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους σε έναν κοινό σκοπό, να τους δώσει ελπίδα για το μέλλον και να τους καταστήσει συμμέτοχους στην ουσιαστική προστασία του πλανήτη μας. Από την Αυστραλία έως την Αμερική, και από ένα μικρό χωριό της Κρήτης μέχρι τα δάση του Έβρου, κλείνοντας τον διακόπτη και αφιερώνοντας μία ώρα στη Γη γινόμαστε ένα και μαζί διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα εθελοντών της Β΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Εκάλης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει την ώρα της Γης στους μικρούς μαθητές των Αρσακείων Τοσιτσείων Δημοτικών. Η παρουσίαση έγινε στις 16 Φεβρουαρίου για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Α΄ Δημοτικού, στις 9 Μαρτίου στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γ΄ Δημοτικού και στις 16 Μαρτίου στους μαθητές της Ε΄ τάξης του Β΄ Δημοτικού.

Οι εθελοντές μαθητές παρουσίασαν με διαφάνειες την ιστορία αυτής της διεθνούς πρωτοβουλίας, συζήτησαν με τους μικρούς μαθητές, πρόβαλαν σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από το WWF και μοίρασαν αναμνηστικά. Την πρωτοβουλία είχε ο Διευθυντής του Α΄ Λυκείου Εκάλης κ. Ιωάννης Βακαλόπουλος και την υλοποίηση της δράσης καθοδήγησε ο υπεύθυνος της ομάδας εθελοντισμού της Β΄ τάξης κ. Αλέξανδρος Ζησόπουλος.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: