Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Η Anglia English Academy στο θερινό σχολείο του Αρσακείου – Τοσιτσείου Εκάλης

Η Anglia English Academy στο θερινό σχολείο του Αρσακείου – Τοσιτσείου Εκάλης

Η Anglia English Academy στο θερινό σχολείο του Αρσακείου – Τοσιτσείου Εκάλης

Αυτό το καλοκαίρι θα διοργανωθεί στα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης θερινό σχολείο-summer camp, κατά την εβδομάδα 8-12 Ιουλίου 2019, σε συνεργασία με την English Education Group και την Anglia Examinations. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Anglia England, με έδρα το Chichester College στη Μεγάλη Βρετανία, και την Anglia Network NL, με έδρα το Roosendaal στην Ολλανδία.

Μακρόχρονη εμπειρία
Η English Education Group και η Anglia Examinations εδώ και 15 χρόνια οργανώνουν «εβδομάδες εξάσκησης στην Αγγλική» (English Experience Weeks) κατά τους θερινούς μήνες σε πολλές χώρες.

Επίπεδα διδασκαλίας
Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει διδασκαλία και εξάσκηση στην Αγγλική γλώσσα, για μαθητές από 8 έως 16 ετών. Η διδασκαλία θα γίνεται σε μικρές ομάδες ανάλογα με το επίπεδο των μαθητών ( First Step, Junior, Primary,Preliminary-Α1, Elementary-Α2, Pre-Intermediate-Α2+, Intermediate-Β1, Advanced-Β2, AcCept- Proficiency-C1, Masters-C2).

Learn and have fun: μαθαίνουμε διασκεδάζοντας
Στο πρόγραμμα θα διδάσκουν καθηγητές της Anglia, κατά κανόνα native speakers της Αγγλικής. Το οπτικοακουστικό και διαδραστικό υλικό, καθώς και τα εγχειρίδια (Anglia Step To) που θα χρησιμοποιηθούν, θα χορηγηθούν από την Anglia. Η διδασκαλία, εξατομικευμένη και ομαδοσυνεργατική, δίνει έμφαση στην εξάσκηση ποικίλων δεξιοτήτων στην Αγγλική γλώσσα : δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής, επαύξηση της ικανότητας συνεννόησης στα Αγγλικά και της ευχέρειας στον προφορικό λόγο, ομαδοσυνεργατική εργασία επάνω σε συγκεκριμένο θέμα διαφορετικό για κάθε ημέρα π.χ. Αθλήματα, Κοινωνικά Δίκτυα, Ειδήσεις / φορείς ενημέρωσης, Οικολογία κ.ά.

Στόχος των εκπαιδευτικών είναι να εμπνεύσουν ενθουσιασμό στους μαθητές και να τους ωθήσουν στη μάθηση με ευχάριστο τρόπο. Γι’ αυτό και το σύνθημα των «εβδομάδων εξάσκησης στην Αγγλική» είναι “learn and have fun”.

Μάθημα με native speakers καθηγητές της Αγγλικής
Το κυριότερο όφελος για τους μαθητές, ωστόσο, είναι ότι για μία ολόκληρη εβδομάδα περνούν ολόκληρη την ημέρα τους σε ένα αγγλόφωνο περιβάλλον, αποκτώντας στην Ελλάδα την ευχέρεια που θα αποκτούσαν εάν μετέβαιναν στο εξωτερικό, σε ένα Αγγλόφωνο κολλέγιο ή κέντρο θερινής διδασκαλίας. Έτσι ευελπιστούμε ότι θα βελτιωθούν στη χρήση της Αγγλικής με ένα πρακτικό και ενεργητικό τρόπο, με αποτέλεσμα να γίνουν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι ομιλητές της Αγγλικής, αποκτώντας άνεση και αυτοπεποίθηση.

Παρουσίαση της προόδου στους γονείς
Στο τέλος της εβδομάδας, θα παρουσιαστεί στους γονείς το σύνολο της δουλειάς που έγινε, ώστε να αντιληφθούν την πρόοδο των παιδιών και τα οφέλη που αποκόμισαν.

Διαπολιτισμικό περιβάλλον
Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ολλανδία.

Γεύμα στο σχολείο
Οι δραστηριότητες και τα μαθήματα του προγράμματος θα διεξάγονται κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις των Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης από τις 08.30 έως τις 15.30. Στο καθημερινό πρόγραμμα, περιλαμβάνονται τρία γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό). Στα διαλείμματα και κατά την ώρα επικοινωνίας και χαλάρωσης μετά το μεσημεριανό φαγητό, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους και να συμμετέχουν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες.

Παρόντες θα είναι και εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων, που θα επιβλέπουν την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Συμμετοχή – δίδακτρα
Τιμή συμμετοχής : 200 ευρώ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
στην ιστοσελίδα της English Academy
https://www.englishacademy.info/english-1/summer-experience/#engabroad

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κ. Ε. Δοδοπούλου (08.30-14.30)
Τηλ. 2106218250-61, εσωτ. 0302, 0322
e-mail: a-lyk-e@arsakeio.gr (με την επισήμανση: ΓΙΑ ΤΟ ANGLIA SUMMER CAMP, υπ’ όψιν κ. Ε. Δοδοπούλου)

κ. Ε. Αγγελοπούλου
Τηλ. 2106755555, εσωτ. 126,127
e-mail: omiloi2@arsakeio.gr (με την επισήμανση: ΓΙΑ ΤΟ ΑNGLIA SUMMER CAMP)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: