Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ » Επίσκεψη Νορβηγών καθηγητών στο Α’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης στο πλαίσιο κινητικότητας εκπαιδευτικών του Erasmus+ KA101

Επίσκεψη Νορβηγών καθηγητών στο Α’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης στο πλαίσιο κινητικότητας εκπαιδευτικών του Erasmus+ KA101

Κατά την εβδομάδα 19-24 Ιανουαρίου 2020 επισκέφθηκαν το Α’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης δύο Νορβηγοί καθηγητές, οι Stian Bu Solgard και Anita Oltedal.  Ο Stian και η Anita διδάσκουν μαθηματικά, φυσική, τεχνολογία και πληροφορική στο Sandnes Videregaende Skole στο Sandnes της Νορβηγίας, με το οποίο συνεργαζόμαστε στα προγράμματα Erasmus+ The Architecture of Society και Young Europeans Speak Up!!, που διενεργούνται στο Α’ Λύκειο. Οι Νορβηγοί καθηγητές επισκέφθηκαν το σχολείο μας στο πλαίσιο κινητικότητας εκπαιδευτικών του Erasmus+ KA101, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οργάνωση της κινητικότητας έγινε από την υποδιευθύντρια και υπεύθυνη διεθνών προγραμμάτων του σχολείου κ. Ε. Δοδοπούλου σε συνεργασία με τον Διευθυντή κ. Ι. Βακαλόπουλο και την υπεύθυνη για τα διεθνή προγράμματα του Sandnes Videregaende Skole κ. R. Kristiansen Thordal.

Στόχος του προγράμματος ΚΑ1 είναι να δώσει την δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να ανταλλάξουν καλές διδακτικές πρακτικές επισκεπτόμενοι σχολεία ή παρακολουθώντας σεμινάρια σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Νορβηγοί καθηγητές παρακολούθησαν πρόγραμμα μαθημάτων και εργαστηρίων των καθηγητών κ. Φραγκουλοπούλου Εμμ., Χατζηορφανού Α.,  Τσιλπιρίδη Μ., Σαρρή Μ., Βάββα Π. και του Διευθυντή Βακαλόπουλου Ι.. Ευχαριστούμε επίσης τους καθηγητές των Γυμνασίων Εκάλης κ. Ερμοπούλου Ειρ., Δανάλη Δ., Νικολαΐδου Μ. και Ξηρίδου Α. που φιλοξένησαν τους δύο καθηγητές στην τάξη τους.

Η εμπειρία αυτή απεδείχθη πολύτιμη τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες καθηγητές, μια και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα και προγράμματα Ελλάδας και Νορβηγίας και επίσης να συζητήσουν για πολλά άλλα θέματα σχετικά με τη ζωή στο σχολείο. Τέτοιες μορφές συνεργασίας είναι πάντα τελεσφόρες και εποικοδομητικές, καθώς διευρύνουν τους ορίζοντες της σκέψης και επιφέρουν μια επιθυμητή από όλους ανανέωση του τρόπου αντιμετώπισης της σχολικής ζωής και των εκπαιδευτικών θεμάτων.

Οι Νορβηγοί καθηγητές από την πλευρά τους έμειναν ενθουσιασμένοι από τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι Έλληνες συνάδελφοί τους, το επίπεδο των μαθημάτων στο σχολείο μας, την οργάνωση του προγράμματος τους, τη θερμή φιλοξενία μας και την πολιτισμική κληρονομιά μας, καθώς επισκέφθηκαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αθήνας. Τους αποχαιρετήσαμε με συγκίνηση και ευχόμαστε παρόμοιες ανταλλαγές να επαναληφθούν στο μέλλον.

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: