Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΣΥΝΕΔΡΙΑ » «Η φιλοσοφική φωνή του Κωστή Παλαμά» από μαθήτριες του Σχολείου μας στο Συνέδριο του Κολλεγίου Αθηνών

«Η φιλοσοφική φωνή του Κωστή Παλαμά» από μαθήτριες του Σχολείου μας στο Συνέδριο του Κολλεγίου Αθηνών

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 μετέβη στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών ομάδα μαθητριών του Α’ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο «Κωστής Παλαμάς: 160 χρόνια από τη γέννησή του».

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Κολλέγιο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωστής Παλαμάς, του οποίου ο αντιπρόεδρος κ. Κασίνης απηύθυνε χαιρετισμό, καθώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί η Πρόεδρός του ποιήτρια κ. Κική Δημουλά.

Στο συνέδριο συμμετείχε πλήθος πανεπιστημιακών καθηγητών, που ήταν και οι μέντορες των ομάδων οι οποίες παρουσίασαν εργασία. Στο συνέδριο επίσης συμμετείχαν σχολεία από όλη την Αττική αλλά και από την επαρχία.

Η ομάδα του Α’ Λυκείου αποτελούνταν από τις μαθήτριες του προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών της Β’ Τάξεως:  Ευαγγελία Εμβαλωμένου,  Αθανασία Κόρδα,  Βασιλική Κούτα,  Παναγιώτα Λουμάκη,  Μαρία Ελένη Μπάλτα,  Βασιλική Μπόνη,  Αικατερίνη Ιακωβίνα Περτσελή,  Χρυσάνθη Τζαβέλλα και Ηλιάνα Μάου.

Η εργασία που παρουσίασαν οι μαθήτριες είχε τίτλο «Η φιλοσοφική φωνή του Κωστή Παλαμά στα ποιήματα του λυρισμού του εγώ». Η αισθαντική ανάγνωση των ποιημάτων του δεύτερου εθνικού μας ποιητή, καθώς και η εμπεριστατωμένη διερεύνηση της επίδρασης της φιλοσοφίας στην ποίηση του Παλαμά είναι άξια συγχαρητηρίων, τα οποία άλλωστε έλαβαν οι μαθήτριές μας από τον μέντορά τους, καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Ευρ. Γαραντούδη.

Η εκπόνηση της εργασίας έγινε με την καθοδήγηση της φιλολόγου του Α’ Λυκείου και υποδιευθύντριας κ. Ευγενίας Δοδοπούλου, η οποία συνόδευσε τα παιδιά μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Μαρία Γραμματικού.

Στην προετοιμασία των μαθητριών συμμετείχαν ακόμη οι κκ. Μαριέττα Καλαμαρά, Μαλβίνα Ζαμπέλη και Μαρία Γραμματικού.

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: