Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΗΜΕΡΙΔΕΣ » Ο Καθηγητής Δημ. Μούρτζης στο Σχολείο μας. Προσυνεδριακή ημερίδα ενόψει του 8ου Παναρσακειακού Συνεδρίου με θέμα «Πόλεις του 21ου αιώνα: σε αναζήτηση της ποιότητας»

Ο Καθηγητής Δημ. Μούρτζης στο Σχολείο μας. Προσυνεδριακή ημερίδα ενόψει του 8ου Παναρσακειακού Συνεδρίου με θέμα «Πόλεις του 21ου αιώνα: σε αναζήτηση της ποιότητας»

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου οι μαθητές μας των Λυκείων της Εκάλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρη Μούρτζη με θέμα την έξυπνη πόλη του 21ου αιώνα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Α΄ Λύκειο της Εκάλης ως προσυνεδριακή ημερίδα, ενόψει του 8ου Παναρσακειακού Συνεδρίου με θέμα «Πόλεις του 21ου αιώνα: σε αναζήτηση της ποιότητας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Σχολεία της Εκάλης στις 7 και 8 Απριλίου 2020.

Στιγμιότυπο 2020-02-04, 21.44.28Ο Δημήτρης Μούρτζης συμμετέχει ενεργά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στην εφαρμογή πρακτικών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (Industry 4.0). Είναι εκλεγμένο μέλος στην Διεθνή Ακαδημία για την Έρευνα στην Παραγωγή”, (International  Academy for Production Research – CIRP). Είναι επίσης συντονιστής της εκπαιδευτικής δράσης για Μηχανικούς  Teaching  Factories και έχει εμπειρία στη διεθνή διδασκαλία ως Επιστημονικός Υπεύθυνος εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Πατρών για τη δραστηριότητα του στο πρόγραμμα iPodia.

Η παρουσίαση του κ. Μούρτζη, στο πρώτο σκέλος της βασίστηκε σε περυσινές εισηγήσεις μαθητών των Αρσακείων Σχολείων στο 7ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονος άνθρωπος και ψηφιακή τεχνολογία: προκλήσεις και προβληματισμοί», οι οποίες αναφέρονταν σε τεχνολογικές εφαρμογές και καινοτομίες που χαρακτηρίζουν τις έξυπνες πόλεις. Στη συνέχεια η παρουσίασή του «Towards Resilient Smart Cities» (με διαφάνειες στην αγγλική γλώσσα) έδωσε την τεχνολογική διάσταση του θέματος του επικείμενου 8ου Παναρσακειακού Συνεδρίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα πολύτιμο μάθημα προς τους μαθητές οι οποίοι πρόκειται να παρουσιάσουν εισηγήσεις στο επόμενο Συνέδριο, σχετικά με τη διαδικασία της εκπόνησης μιας επιστημονικής εργασίας και της αναζήτησης έγκυρων πηγών. Η τελευταία αυτή παρουσίαση (και αυτή με διαφάνειες στην αγγλική γλώσσα) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ελληνόφωνο μαθητικό ακροατήριο.

 

 

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: