Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ » Εξόρμηση του τμήματος Προσανατολισμού Υγείας στην έκθεση BODY WORLDS

Εξόρμηση του τμήματος Προσανατολισμού Υγείας στην έκθεση BODY WORLDS

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές του τμήματος Γ3 Θετικού Προσανατολισμού – Υγείας, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους Μ. Λαγωνίκα και Ειρ. Τσαγκαράκη επισκέφθηκαν την έκθεση BODY WORLDS στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που ασχολείται με τομείς της επιστήμης, όπως η υγεία, η ανατομία και η φυσιολογία παρουσιάζοντας πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί με τη διαδικασία της πλαστινοποίησης.  Ευρύτερος σκοπός των δημιουργών της έκθεσης είναι η ανάδειξη  της αξίας του ανθρώπινου σώματος, της πολυπλοκότητας αλλά και των ορίων του.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τη λεπτομερή ξενάγηση σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και τις επιπτώσεις του υγιούς αλλά και ανθυγιεινού τρόπου ζωής όπως η κατανάλωση καπνού ή αλκοόλ. Παρατήρησαν και συνέκριναν δείγματα οργάνων υγιών και ασθενών ατόμων, όπως πνεύμονες υγιών ατόμων και καπνιστών για να τονιστεί η σημασία ενός υγιούς τρόπου ζωής. Τα πλαστινοποιημένα σώματα, με εικόνα ζωντανών οργανισμών, απεικονίζουν τις θέσεις αυτών των οργάνων μέσα στο ανθρώπινο σώμα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: