Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

   Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, οι μαθητές του τμήματος Β2 επισκέφθηκαν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα. Η επίσκεψη αυτή ήταν το δώρο του Σχολείου με αφορμή τη βράβευση του τμήματος στον διαγωνισμό στολισμού των τάξεων για τα Χριστούγεννα.

   Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, δημιούργημα του πολιτικού μηχανικού και συλλέκτη Θεόδωρου Χαραγκιώνη, φιλοξενείται σε ένα εντυπωσιακό κτήριο στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου. Με συνολική δομημένη επιφάνεια 30.000 τ.μ από τα οποία το 50% είναι parking και χώροι υποστήριξης, οι κυρίως χώροι του μουσείου, που ξεπερνούν τα 5.000 τ.μ, εκτός από τον εκθεσιακό χώρο με την εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων από τις αρχές του 20ου αιώνα, περιλαμβάνουν ένα σύγχρονο αμφιθέατρο, προσομοιωτές και ειδική αίθουσα για εκπαίδευση παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας αλλά και νέων σε αγωνιστική οδήγηση.  

   Οι μαθητές μας παρακολούθησαν μία παρουσίαση για την ασφαλή οδήγηση και την ορθή οδική συμπεριφορά και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο. Η ξενάγηση ήταν εντυπωσιακή και περιλάμβανε την παρουσίαση της ιστορίας πολλών συλλεκτικών μοντέλων καθώς και την εξιστόρηση της απόκτησής τους από το Μουσείο Αυτοκινήτου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: