Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » SkillsClub: Δεξιότητες Νέων για τον 21ο αιώνα

SkillsClub: Δεξιότητες Νέων για τον 21ο αιώνα

   Δύο τμήματα Αγγλικών (Προσανατολισμού Business) της Β’ τάξεως του Σχολείου μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Skills Club του British Council, το οποίο υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας σε δύο συνεδρίες, στις 15 και 22 Μαρτίου 2023.

     Οι μαθητές, με την καθοδήγηση της ειδικής εκπαιδεύτριας, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες οι οποίες καλλιεργούν την αντίληψή τους για την κοινωνική καινοτομία, την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και την επιχειρηματικότητα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εργαστήρια κατά τα οποία οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και σχεδίασαν τη δική τους δράση κοινωνικής καινοτομίας, την οποία και παρουσίασαν.

     Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμα και επέδειξαν ευρηματικότητα, εκφράζοντας αξιόλογες ιδέες επιχειρηματικότητας, με ιδιαίτερο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτισμικό αντίκτυπο.

   Τη διοργάνωση ανέλαβαν οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Αθηνά Ξυραφά και κ. Τόνια Αγγελοπούλου, οι οποίες και συνεργάστηκαν με την εκπαιδεύτρια κατά την υλοποίηση του προγράμματος.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: