Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΔΡΑΣΕΙΣ » Συμμετοχή του Α΄Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης στο σχέδιο Erasmus+ Young Europeans Speak Up Too στην Κατάνη

Συμμετοχή του Α΄Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης στο σχέδιο Erasmus+ Young Europeans Speak Up Too στην Κατάνη

Κατά την εβδομάδα 19-26 Μαρτίου 2023 οι μαθητές του Α’ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Γιώργος Πολυμέρης, Νικόλας Σαγρής, Απόστολος Λαχανάς, Κατερίνα Σιψά και Αθηνά Παναρίτη συμμετείχαν σε μαθητική ανταλλαγή Erasmus+. Συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κ. Ευγενία Δοδοπούλου και κ. Άγγελο Κυριακόπουλο, οι μαθητές συμμετείχαν σε μαθησιακές δραστηριότητες και πολιτιστικές επισκέψεις που διοργανώθηκαν από το σχολείο υποδοχής Liceo Scientifico Statale Galileo Galilei, στην Κατάνη της Σικελίας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο σχέδιο αυτό, με τίτλο Young Europeans Speak Up Too, παρουσίασαν δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη πνεύματος ομαδικότητας, συνεργασίας και συμπερίληψης μεταξύ των μελών της ομάδας. Επίσης περιηγήθηκαν στην Κατάνη, επισκέφθηκαν την Έτνα, ξεναγήθηκαν στην Ταορμίνα και τις Συρακούσες και χάρηκαν υπέροχες στιγμές με τους φίλους τους από τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά σχολεία τα οποία συμμετέχουν στο σχέδιο (Νορβηγικό, Ολλανδικό, Ισπανικό, Γερμανικό και Ιταλικό).

Οι μαθητές μας φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του Ιταλικού σχολείου. Το δέσιμο ανάμεσα στα παιδιά ήταν τόσο δυνατό και οι στιγμές που μοιράστηκαν τόσο ωραίες, που ήταν αδύνατο σχεδόν να χωρίσουν στο τέλος της εβδομάδας. Τα δάκρυα του αποχαιρετισμού τους συνοδεύτηκαν από την υπόσχεσή τους να συναντηθούν ξανά.

Το σχέδιο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που με το πρόγραμμα Erasmus+ συμβάλλει όχι μόνο στην παιδεία αλλά και τη συναδέλφωση των νέων της Ευρώπης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: