Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Στις 10 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε στα Λύκεια της χώρας η διεξαγωγή του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης 2023». Στον διαγωνισμό οι μαθητές και οι μαθήτριες διαγωνίζονται τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων.  

Ο διαγωνισμός της Γ΄ Λυκείου περιλαμβάνει δύο φάσεις. Στη β΄ φάση τα θεωρητικά θέματα είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά. Επιπλέον, στο πειραματικό μέρος, δίνονται πειραματικές διατάξεις / όργανα μέτρησης, ώστε οι διαγωνιζόμενοι να συνθέσουν και να εκτελέσουν πραγματικό πείραμα με λήψη μετρήσεων, αλλά και με επεξεργασία των πραγματικών πειραματικών δεδομένων. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής Λυκείου καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης (στο πλαίσιο της σχολικής ύλης) των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής, αλλά και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους Έλληνες μαθητές. Από τους διακρινόμενους στη β΄ φάση οι πέντε πρώτοι συγκροτούν την Εθνική Ομάδα, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής.

     Από τους μαθητές της Γ΄ τάξεως του Α΄ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου διακρίθηκε ο μαθητής Ιωάννης Ζαφειρόπουλος του Πολυτεχνικού Τμήματος, ο οποίος συμμετείχε και στη β΄ φάση του διαγωνισμού. Η β΄ φάση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου στο Φυσικό Τμήμα του ΕΚΠΑ και ο μαθητής μας κατέλαβε τη 12η θέση.

    Συγχαίρουμε τον Γιάννη για τη μεγάλη του επιτυχία και ευχόμαστε να θριαμβεύσει και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.


1 σχόλιο

  1. Ο/Η edodopou λέει:

    Θερμά συγχαρητήρια και στο Γιάννη και στα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν και στους καθηγητές!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: