Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ » Το φιλανθρωπικό παζάρι μας!

Το φιλανθρωπικό παζάρι μας!

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων του, το Α΄ Αρσάκειο Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης έχει γίνει ανάδοχος της μικρής Νooria από την κοινότητα Παντζάμπ του Αφγανιστάν. Η δράση έχει ξεκινήσει ήδη από το 2010, μέσω του προγράμματος αναδοχής της Αctionaid.
Την Παρασκευή 2/2/2018 το σχολείο μας διοργάνωσε φιλανθρωπικό παζάρι με μεγάλη επιτυχία. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Επίκεντρο, τη νέα δράση της Actionaid στην Ελλάδα.
Η συμμετοχή του σχολείου μας σε τέτοιες δράσεις αποτελεί μορφή εκπαίδευσης του ενεργού πολίτη ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους μαθητές στην αξία της αλληλεγγύης και της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά. Αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών μας  απέναντι στα φαινόμενα της αδράνειας και  της αποχής και με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται επίσης η συνεργασία και η κοινωνική συνείδηση.
Η Actionaid στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση προτείνοντας έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.
Το Επίκεντρο είναι ένα Κέντρο Eνδυνάμωσης, ένας πολυχώρος δράσης και αλλαγής στον Δήμο Αθηναίων, στην περιοχή του Κολωνού, που προσφέρει σε συνεργασία με πρωτοπόρες οργανώσεις κι εξειδικευμένους επαγγελματίες, δωρεάν καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες για παιδιά, εφήβους κι ενήλικες.
Σε αυτή την περιοχή οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι εμφανείς και τα στοιχεία δείχνουν πως η ανάγκη για ενδυνάμωση και υποστήριξη του τοπικού πληθυσμού είναι επιτακτική.
Σε αυτήν την κοινότητα, παρουσιάζεται ο υψηλότερος αριθμός κατοίκων που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ή με πολύ χαμηλό εισόδημα. Παράλληλα, η συγκεκριμένη περιοχή εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας (27% στο σύνολο), καθώς και ένα πολύ σημαντικό ποσοστό μονογονεϊκών νοικοκυριών (12,1%) (στοιχεία από http://epikentro.actionaid.gr).
Για περισσότερες επισκεφθείτε το epikentro.actionaid.gr


 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: