Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Ημερίδα Μαθηματικών 2018 στα Αρσάκεια Σχολεία

Ημερίδα Μαθηματικών 2018 στα Αρσάκεια Σχολεία

Ημερίδα Μαθηματικών με θέμα «Τα Μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσα από τη Θεωρία και τη Διδακτική τους» διοργανώθηκε το Σάββατο 1/12/2018 στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού με την ευκαιρία τής ανακήρυξης τού 2018 ως έτους Μαθηματικών για την Ελλάδα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τού εορτασμού των 100 χρόνων λειτουργίας τής Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ).
Στην ημερίδα συμμετείχε ως εισηγητής και ο Ματθαίος Τσιλπιρίδης, Μαθηματικός του Σχολείου μας. Η εισήγηση είχε ως θέμα «τη σημασία των δυναμικών αναπαραστάσεων μέσω ψηφιακών δομημάτων, για την ανάπτυξη του μαθηματικού συλλογισμού». Στην εισήγηση, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ερευνητικής διδασκαλίας, η οποία διεξήχθη σε μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου την περασμένη χρονιά.
Την εισήγηση παρακολούθησαν Καθηγητές Μαθηματικών αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α. Μεταξύ των συμμετεχόντων, το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητής Α. Φελούρης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: