Σχολικές ψηφίδες – Θεματικό ιστολόγιο

Αρχική » ΔΡΑΣΕΙΣ » Παρακολούθηση διαδικτυακής ενημέρωσης για τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΜΑΦ) «Γαλιλαία»

Παρακολούθηση διαδικτυακής ενημέρωσης για τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΜΑΦ) «Γαλιλαία»

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών μας στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και της προσπάθειάς μας να καλλιεργήσουμε το αγαθό του εθελοντισμού,  τα τέσσερα τμήματα της Α΄ τάξεως του Σχολείου μας παρακολούθησαν μία διαδικτυακή ενημέρωση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΜΑΦ) «Γαλιλαία».

Η Ανακουφιστική Φροντίδα (Palliative Care) αναπτύχθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα στην Αγγλία με πρωτοβουλία της Dame Cicely Saunders.

Στόχος της Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει  τα συμπτώματα – ψυχικά και σωματικά – που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή και να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα στους ασθενείς, αντιμετωπίζοντας όλες τις παραμέτρους που τους δημιουργούν δυσκολίες.

Η «Γαλιλαία» ιδρύθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, ο οποίος έχει ολοκληρώσει διδακτορικές σπουδές στο κοινό πρόγραμμα των Harvard και ΜΙΤ Health Sciences and Technology, με επίκεντρο τον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και έχει εργαστεί ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο  Αγγειολογικό  Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα  Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» για τους ενήλικες ασθενείς και η «ΜΕΡΙΜΝΑ» για τα παιδιά και τους εφήβους, που δραστηριοποιούνται από το 2010, στο λεκανοπέδιο και τη νοτιοανατολική Αττική, αποτελούν τις μοναδικές κατ’ οίκον εξειδικευμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Γαλιλαίας, γνώρισαν τους ανθρώπους της και ενημερώθηκαν για τη δράση και την προσφορά των εθελοντών.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση με τον υπεύθυνο της «Γαλιλαίας» κ. Μάνθο Καραγιάννη και οι μαθητές μας διατύπωσαν τις απορίες τους και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους.


Σχολιάστε